To all of the queens who are fighting alone…

….Baby you are not dancing on your own, synger Ava Max. 

Jeg har ikke lagt merke til hverken Ava eller denne sangen før i dag tidlig da jeg var på vei ut til naturreservatet for å lufte hunden. Men så kom denne sangen på radioen og jeg bare falt fullstendig for denne morsomme catch-frasen og har hatt dilla på denne sangen hele dagen, så da måtte jeg jo skrive om den.

Det virker kanskje litt sånn girlpower og tullete, men budskapet er i aller høyeste grad viktig. 

Vi kvinner har så lett for å være blyge, bekymret og ta liten plass og gjerne sette en mann foran oss eller i det minste ved siden av.

Men hvorfor det? Hvorfor ikke bare være litt mer queens? Vi er jo så raske til å kalle våre døtre prinsesser. Så hvorfor i all verden skal ikke vi være litt dronninger? Sjefen min for eksempel, hun kaller seg for Queen Bee i Messengergruppa vår, det synes jeg er dødskult! Jeg synes alle skulle være Queen Bee!

Jeg husker veldig godt da Elise, den eldste av jentene våre kalte meg Dronning på hjemmebane. Der og da synes jeg det var skikkelig ubehagelig, for jeg vil jo liksom ikke sette meg selv i en sånn posisjon, liksom  ”der oppe” over de andre. Men det var jo ikke det hun mente i det hele tatt, hun bare hilste meg på samme måte som jeg hilste henne. Så da tenkte jeg, hvorfor ikke, jeg hilser de jo hver morgen som prinsesser og siden jeg er den voksne av oss, må jo jeg nødvendigvis være dronningen. Som kvinnen av huset er det vel bare helt på sin plass at jeg er dronningen av nr 24, er det ikke? Så kan nabofruen være dronningen av nr 26, det er da bare helt på sin plass og slik det burde være, er det ikke?

Å være dronning betyr jo ikke at man er noe bedre enn andre, det betyr bare at man er den kvinnen som har ansvaret og det overordnede oppsynet med at alt fungerer. Men ser du, allerede nå mindreverdiger jeg egen rolle igjen. Og det er det vi kvinner gjør alt for ofte.

Da jeg startet som coach for 10 år siden, var det faktisk en av de problemstillingene jeg jobbet mest med, kvinner som snakket seg selv ned og tok for liten plass. Og for meg var det veldig gjenkjennbart fordi jeg ofte strevde med å ta plass selv på den tiden. (Noe jeg både dessverre og heldigvis har lagt bak meg for lenge siden 😉

Nå om dagen jobber jeg jo mye med kvinner som vil skilles og der gjelder det samme. De er redde, fortvilet, kjenner ikke sine egne styrker og egen verdi.

Også kjemper vi mye alene. Alle sier at vi kvinner er så flinke til å snakke med hverandre, men vet du hva? Det er på mange måter en myte. Kvinner føler på mye skam når ting ikke er bra hjemme og vil helst ikke si det til noen og spesielt ikke til sine nærmeste, både fordi de ikke vil utlevere familien, men også fordi de skammer seg.

Det er utrolig mange kvinner som kjemper veldig tøffe kamper alene, på hjemmebane for seg selv og for barna sine. Og de kvinnene trenger noen å danse med!

Kanskje spesielt i disse koronatider hvor folk er mye hjemme og den sosiale kontakten blir mindre. Da er det vondt å kjempe alene og kanskje er det heller ingen steder å gå og ingen å danse med.

Så nå som helgen nærmer seg har jeg følgende utfordring til deg: På lørdag morgen, når du står opp, vær en Queen Bee, vær dronningen i ditt eget liv og behandle alle andre dronninger du møter i helgen som nettopp det, en meddronning. En du løfter opp, en du danser med, kjemper med, gråter med og kaster glitter med. For vi trenger glitter vi dronninger, ikke bare på lørdager, men hele uka!

Og hvis du skal gjøre en ting denne helgen, så synes jeg du skal rekke ut en hånd til en meddronning og fortelle henne at selv om det er koronatid, er det ingen grunn til at hun skal danse alene. For en kvinne, en dronning skal aldri være alene, med mindre hun ønsker det selv.

Så kom igjen jenter, full guffe, glitter og stas, la dette være helgen da du en gang for alle blir den dronningen du var ment å være og forlat aldri din trone igjen 🙂 https://open.spotify.com/track/76nqCfJOcFFWBJN32PAksn?si=pneZzA4YQImaXkR5yjQBDg

Stor klem fra

Queen Bee Cecilie Hunvik

NLP Coaching Trainer og HelhetsTerapeut

www.solstadakademiet.no

www.solstadterapi.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *