Barnebursdag i koronatid – slik lager du en uforglemmelig dag i karantene

Den yngste av mine fire hadde bursdag forrige uke. Og ikke en hvilken som helst bursdag, selveste 10-års dagen.

Men vet du hva? Det gikk helt fint. Alle gaver ble kjøpt på div nettbutikker god tid i forveien, slik at jeg kunne plukke opp alle på postkontoret samme dag, uten noe risiko shopping. Og siden selskapet var relativt gratis, kunne jeg bruke ennå mer på gaver enn jeg vanligvis gjør, slik at jeg virkelig kunne overøse henne hele dagen.

Dagen før brukte vi tre jentene til å bake, jentene bakte hver sin kakebunn og jeg jeg var pynteansvarlig, vi hadde jo hjemmeskole og masse tid til overs. Og kaken ble kjempefin, selv om den frøys i kjøleskapet og derfor ikke ble så god som vi hadde tenkt J Men alt kan jo ikke være perfekt alltid heller 🙂

Men, til selve selskapet. Noen dager i forveien sendte jeg melding til alle mammaene, slik at de lastet ned Skype til barna sine. Så hadde vi en testfest her hjemme to dager i forveien, vi er jo en familie på seks, så vi lagde et stort ”liksomparty” for å sikre gjennomføring. Asbjørn er familiens nettansvarlige og sto for å lage de to gruppene til selve selskapet.  

Dagen før selskapet, lagde vi regnbuemuffins, som vi pakket i popcornbeger med serviett, invitasjon og pyntet med cellofan og sløyfer. Disse kjørte vi rundt og puttet i alles postkasser og ”gjestene” la gaver til Sunniva i vår postkasse.

På selve bursdagen hadde Sunniva hele tre Skypebursdager for at det ikke skulle bli for mange i chatten om gangen. Da spiste de kaker sammen, lekte leker og Sunniva åpnet gaver. Det var utrolig vellykket. Også hadde vi Skypebursdag med besteforeldrene i tilegg. Bestevenninnen var innom og ga henne gave på avstand og det gjorde også tante, onkel og to fettere.

Da Sunniva la seg sa hun at det var den beste bursdagen hun noensinne hadde hatt. Så har du små med bursdag nå i koronatid. Fortvil ikke. Det kan bli skikkelig gøy likevel.

Her er hva vi gjorde:

10.00 Sang på sengen

10.30 Frokost med gaver, en av de var wash-out til begge jentene

11.00 Jentene farget håret rosa og lilla

12.00 Skypbursdag nr 1 med 5 venninner

13.30 Påskeeggjakt i hagen

14.30 Bestevenninne kom med gave og vi lagde kjempesåpebobler (en av gavene)

15.00 Skypeburdag nr 2 med 3 venninnner

16.00 Skypeburdag med besteforeldre

17.00 Åpning av hovedgave som var turneskranke, turnematte og turnebom, gjett om jentene hadde det gøy resten av kvelden!

18.00 Tante og familien kom innom med gave

18.30 Burdagmiddag med kake

19.30 Turning til leggetid

For å være helt ærlig, dette ble en veldig morsom dag for hele familien. Egentlig tror jeg dette blir den bursdagen hun vil huske best, fordi det var en bursdag utenom det vanlige. Og såååå mye enklere enn store selskaper.

Så bare hiv deg ut i det og du har en liten som skal feires. Med morsomme aktiviteter hjemme og en godt gjennomført Skypeburdag, vil din lille sitte igjen med kjemmpegode minner. Jeg har ikke så mange leketips til Skypbursdager for å være ærlig, for de var veldig selvgående med å bare prate, tøyse og lage tiktok videoer. Men jeg vet at de i tillegg lekte ”hvem tenker jeg på” en veldig enkel og morsom lek som alle får til. Men hvis du vil ha mer ”opplegg” rundt lekene for å sikre en god gjennomføring, er jeg sikker på at du finner gode ideer om du googler litt. Og legg gjerne igjen forslag i kommentarfeltet, så kan flere få gode tips fra deg.

Lykke til med karantenebursdag 🙂

Hilsen Cecilie Hunvik

NLP Coaching Trainer og HelhetsTerapeut

www.solstadterapi.no

www.solstadakademiet.no

Personlige regnbuemuffins til alle Skypegjester

Gjestemuffins klare til levering

Bursdagskake

Frokostbordet dekket dagen i forveien

Skypebursdag

Klar for påskeeggjakt iført hønseonepiece

Overlevering av gave på god avstand
Skranke, matte og bom var populært
Klar for bursdagmiddag
Gaver
Overveldet av stoore gaver
Rooosa hår
Litt vin og mammatid på slutten av dagen ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *