Får det lov å være en vitamin-snadder smoothie bowl?

I dag skulle jeg egentlig ha et annet tema i bloggen. Men etter jeg lagd denne smoothie bowl, må jeg skryte litt av meg selv (bye bye janteloven). Dette er utelukket den beste smoothien jeg noensinne laget! En skikkelig boost av vitaminer, antioksidanter, mineraler, protein og masse annet godt! Jeg døper den derav til vitamin-snadde bowl.

Her er oppskriften på vitamin-snadder bowl;

 • 1 frossen banan
 • 5 stk frosne jordbær
 • ⅓ dl frosne blåbær
 • ½ avocado
 • 1-2 dl kokos-mandel melk (Går helt fint med andre typer melk)
 • 1 stk liten gulrot
 • 1 ss supernature protein mix
 • 1 tsk baobab (kan sløyfes)
 • 1 tsk moringa (kan sløyfes)
 • ½ dl kogurt naturell (Vegansk yoghurt fra kolonihagen. Du kan gjerne bruke andre alternativer.)

Topping;

 • Ristede kokosflak
 • Hampfrø
 • Gojibær
 • Gresskarkjerner
 • Peanøttsmør

Alle mine varer er økologiske. Dette velger dere selvsagt selv hva dere har lyst på, men jeg anbefaler alltid økologisk. I min verden er mat medisin, så økologisk er en selvfølge for meg. Men i hovedsak er det bedre å få i seg frukt og bær i det hele tatt, enn å  velge å droppe å spise de fordi de. Når varene du kjøper er økologiske er alle de viktige næringsstoffer igjen og dere får ikke i dere masse unødvendige sprøytemidler. De varer vi vet sprøytes mest og som vi burde kjøpe økologisk er; epler, selleri, paprika, salat, jordbær, blåbær, agurk, poteter og grønne bønner. Druer, spinat, fersken, nektarin, og grapefrukt står også på «verstinglisten». Men disse kan det være vanskelig å finne økologisk.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *