Hvem skal passe barna våre hvis vi blir koronasyke?

Det lurer jeg på. Hvis du tenker på det sykeste du har vært noen gang og ganger det med 10, vil du da være i stand til å ta deg av barna dine?

Hvis du blir sendt på sykehus og lagt i respirator med etterfølgende karantenetid, hvor skal barna dine være?

For det er faktisk sånn, at hvis du blir smittet, blir mest sannsynlig barna dine det også, før du selv skjønner at du er syk. Og dere vil alle bli satt i 14 dagers karantene fra første til siste sykdomsutbrudd i familien.

Og hvem skal sørge for barna dine da om du selv ikke er i stand til det?

Er det barnas besteforeldre som selv er i risikogruppen?

Tror du dine søstre og brødre har lyst til å flytte inn til dine koronasyke barn for så å ikke se sine egne på 2-3 uker og i tillegg risikere å bli smittet selv?

Tenker du at dere er jo to, så min partner kan gjøre det? Men tenk om dere blir syke samtidig, dere sover jo på samme rom og deler mye, også korona, og vil med stor sannsynlighet bli syke nesten samtidig.

Dette er tanker som bekymrer meg veldig. Hva med barna hvis de voksne blir syke?

Så før du sier at korona ikke gjelder deg og at barn ikke blir så syke. Svar deg selv, på dette: Hva hvis du tar feil og hva med barna dine da?

Jeg mener det er omsorgssvikt når foreldre ikke tar denne tiden på alvor, bare fordi de selv tror de ikke blir syke. For det er en vrangforestilling av dimensjoner som kan få alvorlige konsekvenser for de mest sårbare: Barna våre <3

Dette vil gå over og hvis alle samarbeider kan det gå over fort. Ta en for laget og lev med at dine sosiale vaner og arbeidsdag må endres nå og i en kort periode.

Husk at barn i skilsmissefamilier er ekstra sårbare, i forbindelse med at de veksler mellom to hus som har forskjellige regler, disse barna er ekstra utsatt for flere mennesker og mer smitte og bærer smitte mellom husene.

La oss gjøre dette sammen, for barna <3

Hilsen Cecilie Hunvik

NLP Coaching Trainer og HelhetsTerapeut

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *