Er du redd vektoppgang?

God Tirsdag. Nå er alt av flytt klart å jeg kan endelig begynne senke skuldrene og nyte den nye leiligheten! Husket faktisk ikke hvor mye jobb det var og flytte. Det tror jeg er flaks, ellers hadde jeg kanskje ikke flyttet.. 😉

.

Jeg kom på meg selv med å ha gått opp noen kilo. Dårlige rutiner, mye stress og næringsfattig mat har gjort at kroppen gått opp i væske og fett. Først fikk jeg meg et sjokk, men roet meg kjapt ned igjen. Vekta skal ikke få meg til å bli på dårlig humør. Når maten er på plass igjen, så er kroppen min så smart at den ordner ting av seg selv. Men jeg husker den tiden da jeg var redd for vektoppgang. Det var meget slitsomt! Det var i en tid der jeg gått fra 115 kg til ca 85 kg og fortsatt var på vei ned. Alt handlet om vekt og ikke om hvordan jeg hadde det fysisk eller psykisk. Jeg brydde meg ikke i det hele tatt hvordan kroppen min hadde det å hva den trengte av næring. Da var fokuset på kcal. Det evige maset oppe i hodet mitt om hva jeg burde og hva jeg ikke burde spise. Så var det lov å kose seg i helgene…men som oftest ble det mye kos. Dette fordi jeg alltid var på alt for mye underskudd i uken og kroppen skrek etter kcal. Denne måten jeg spiste på var mere stress for meg enn hva det var sunt. En evig kamp og alt dreide seg om mat. Så dette var rett og slett en spiseforstyrrelse.

.

I dag vet jeg bedre. Hvis jeg fokuserer på hva jeg skal legge til i min kost å slutter fokusere på hva jeg ikke får lov til, kjenner jeg veldig forskjell på kroppen. Hvis jeg får i meg næringsrik kost, slutter automatisk kroppen min at kjempe imot meg. Mere grønnsaker, nøtter og frø. Så nå savner virkelig min smoothie på morgenen og mine ovnsbakte grønnsaker. Savner og energien å det stabile humøret mitt. Så dere er hjertelig velkommen tilbake.

.

Husk på at kroppen din er fantastisk! Jeg kan ikke si det nok ganger. Jeg vil at vi skal huske på at vi kun har 1 kropp. Ta til vare på den.

.

Selvtilliten svekker og når jeg spiser mindre næringsrik mat. Det er som om hjerne min får dårlig selvbilde av dårlig kost. Men der er jeg heldig som har en fantastisk kjæreste som sier til meg at “Det spiller ikke noen rolle hvordan kroppen din ser ut. Malin er Malin, og jeg elsker deg uansett”. Takk kjæresten min for at du er der og elsker meg for akkurat den jeg er og ikke for hvordan jeg ser ut. Du er viktig for meg og jeg elsker deg høyt. Det å ha en trygg støttespiller ved sin side er ikke noe å ta for gitt.

.

Klem Malin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *