Er du en mental eller emosjonell selvskader?

Du er så hyggelig, er det mange som sier til meg. Hvorfor finner du deg i sånt? sier andre. Hvorfor tar du ikke igjen? mener noen.

Jo, fordi jeg vil meg selv vel. Når noen behandler meg dårlig, setter jeg selvfølgelig ned foten, dersom det er tilbakevendende adferd som jeg må få slutt på.

Men bortsett fra det, ler jeg bare og går videre. Jeg har rett og slett ikke tid til folk som er sure eller behandler andre dårlig.

Dessverre er det mange som ikke ser det sånn, spesielt når det gjelder skilsmisse.

Det virker som om det er en slags uskreven regel om at når vi skilles, må vi bli uvenner, stikke kjepper i hjulene på hverandre, snakke stygt om hverandre og gjøre andre ufyselige ting.

Det har ikke jeg og min tidligere mann gjort i det hele tatt. Tvert i mot, vi er enda hyggeligere, greiere og mer medgjørlige enn vi var da vi var gift. Vi har faktisk ikke sagt ett eneste stygt ord til hverandre etter at vi bestemte oss for at vi var ferdige.

Og hvorfor har vi ikke det? Selvfølgelig er det litt fordi vi vil hverandre vel, men vet du hva? Det er en del egoisme inne i bildet her også, for vi forstår at ved å gjøre hverandre vel, gjør vi oss selv godt. Vi blir lykkelige av å ha det bra. Og vi har det ikke bra når vi krangler, har vi vel?

Hvis du nå skulle svare deg selv helt ærlig. Hvem har det verst når du er sint på noen? Er det den du er sint på, eller er det deg selv? Når du tillater deg å føle hat, hvem er det som er svart på innsiden, er det du eller den du hater? Når du krangler med noen om en gjenstand, er det du eller den du har kranglet med som har det verst? Når du snakker stygt om noen, vil folk mislike den du snakker om, eller vil de tenke at du er en sur, sær, upålitelig baksnakker?

Jeg tror at du har svart deg selv, på mange av disse spørsmålene.

For det er faktisk sånn, at når du engasjerer deg emosjonelt, eller mentalt i konflikt, er den som får det vondest på innsiden deg!

Det er derfor det er i din absolutte favør å være bestevenn med eksen. Jeg sier ikke at du skal la deg utnytte og tråkke på. Men ved å smile, være blid, tilrettelegge, tar du vare på deg selv, hedrer deg selv og legger til rette for en velfungerende hverdag og en god fremtid.

Så legg fra deg forstørrelsesglasset og petimeteradferden og bli bestevenn med eksen. Det er den beste gaven du kan gi deg selv. Det er også den beste gaven du kan gi barna dine, dersom du har noen. Ikke bare ved at de får en bedre oppvekst, men ved at du er et godt forbilde.

Det samme gjelder den nye kjæresten til eksen. Desto bedre forhold dere har og jo mer positivt dere ser på hverandre og snakker om hverandre, desto mer velfungerende blir din og barnas hverdag.

Så min oppfordring til deg i dag er : Ta på deg raushetens kappe, smil og le litt av smålig og ubegripelig adferd og gi deg selv den beste gaven i verden: En harmonisk hverdag.

I kjærlighetens tegn: Happy valentines, gå ut og elsk din neste, din nåværende og din forrige J <3

Hilsen Cecilie Hunvik

NLP CoachingTrainer og HelhetsTerapeut

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *