Du har lov til…

Nyter stillheten

Kjære Tirsdag! Du er varmt velkommen. Helgen er over, flytten er klar og det meste er allerede på plass takket være min utomidighet. Så her sitter jeg og nyter morgenens stillhet og blogger i vårt nye hjem. Følelsen er magisk! I dag venter vi spent på leveranse av vår nye seng. Å som jeg gleder meg! Jeg føler meg litt som et barn på julaften. Den følelsen liker jeg.
.
Dagen i dag vil jeg ta meg tid til å reflektere. Dette er og en prosess som hjelper meg til å slappe av. Refleksjoner er en måte for meg å senke skuldrene og lande litt. Dette er en bevisst handling som jeg som person trenger for å ta til vare på meg selv. Fordi god helse er ikke bare hva du velger å putte inn i munnen eller hvor mye du trener. Det samme gjelder det å være takknemlig, reflektere og være ydmyk. Jeg minner ofte på mine kunder i butikken å ikke stresse alt for mye og heller stopper opp for en refleksjon. Det er en styrke å si nei til de tingene som blir for mye i en travel hverdag. Det å mentalt gå igjennom kroppen og lytte til den, krever mye øvelse. Mange med meg kanskje ikke er helt komfortable med ordet meditasjon. Men gjør din egen greie!
.
Jeg har oppdaget at jeg så og si hver dag øver på blant annet stressmestring på jobb. Det er litt viktig for de som kommer inn på en helsekostbutikk skal gå ut med en god følelse. Det å bli sett, lyttet på, forklart for og ikke minst få roet seg ned litt før de går ut av butikken er en gave jeg vil gi til de. Mange av mine kunder sliter veldig med både fysisk og psykisk. Jeg ser og føler veldig ofte at de trenger forståelse og ydmykhet fordi de har vært igjennom traumer, leger som mener de ikke er syke eller er på nippet til å gå inn i veggen. Jeg har selv gått inn i veggen 2ggr og er faktisk takknemlig for det. Men det mener jeg ikke at det er noe jeg noen gang har lyst til å gjøre igjen, men jeg har da erfaring med de følelsene de sitter inne med. Det gjør at jeg har stor forståelse for alle som vært der. Jeg hjelper ikke noen fordi jeg må, men fordi jeg får så utrolig mye tilbake. Det ligger i min natur å ta hånd om andre og prøve å hjelpe. Noen vil ikke ha hjelp å det respekterer jeg. Men det å kun lytte kan og være til stor hjelp. En ting som jeg merker hjelper er når jeg bruker orden “du har lov til”.
.
Så til alle der ute som sliter eller har mange utfordringer;
Du har lov til å være sint.
Du har lov til å være lei deg.
Du har lov til å være frustrert.
.
Det er lett å få dårlig samvittighet for følelser, men alle har rett til å føle. Alle har rett til å reagere. Men har det gått for langt å ingen noensinne forteller deg at “du har lov til”, kan det bygge seg opp en bitterhet. Å den går som oftest ut over deg selv.
.
Så, du som alle andre har lov til… men husk å reflektere over hvorfor du sitter inne med akkurat disse følelsene. Få det ut og ikke la det gro seg fast for hardt. Bitterhet kan kjapt bli til noe stygt. Hoper det seg opp kan det kjapt gå så langt at du en dag sitter med en depresjon. Pust dypt, legg ned telefonen eller steng av dataen din. Lukk øynene dine eller så på noe vakkert. Har du en “klump” i magen, vondt i brystet eller er en følelse av sinne et sted. Spør deg selv hvorfor å var snill med deg selv.
.
Du er unik og du er god nok!
.
Klem Malin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *