“Du slanker deg hele tiden du?”

Endelig Tirsdag! Liker alle dager i uken, men Tirsdag er spesiell. Jeg føler alltid at det er en ro over tirsdager. Som om det er hverdagens Søndag. 

.

I dag vil jeg skrive litt om mat og kroppen min. Dette er for mange et følsomt tema. Men ikke for meg, så jeg vil ta det opp i håp om å få høre deres tanker. 

.

Jeg har aldri latt tanken på min kropp og mat ta over livet mitt. Men jeg har følt på de fleste følelser rundt kropp og mat. Jeg har vært overvektig (115kg), jeg har vært undervektig (54kg kun muskler), jeg har hatt masse “love handles” (som nå er borte), jeg har hatt store pupper, mindre pupper, stor mage, liten mage, dobbelthake, cellulitter m.m. Jeg har også prøvd omtrent alle dietter som finnes.

.

Jeg var heldig med min vektoppgang. Det skjedde når jeg var så ung som 21 år. Derav har ikke kroppen min noen direkte “skader” fra den tid. Det fikk og lov å ta sin tid før jeg gikk ned til normalvekt igjen. Så da rakk heldigvis kroppen min å trekke seg tilbake uten å få et sjokk. Det jeg fant ut av og som fungerte best for meg var kostholdet LCHF (Low carbohydrate High fat). Kan nest inntil si at jeg ikke spiste sukker eller karbohydrater i det hele tatt på 1 ½ år. Det var det som måtte til den gang for å klare kutte ut det jeg elsket så høyt (sukker). Jeg telte aldri kcal, men hadde fokus på å bare spise masse proteiner og fett.

.

Jeg kom meg som sagt etter hvert ned til normalvekt. Men jeg var likevel (og er) alltid nysgjerrig på å teste forskjellige “dietter”/kost planer. Jeg tror jeg ser en sjarm i å klare å presse meg selv. Jeg takler og ting bedre når jeg har et konkret mål, som i sin tur motiverer meg. Jeg tenker noen ganger at jeg kanskje er født målcoach, og har da hatt muligheten å øvd masse på meg selv før jeg hjulpet andre. 😉 Jeg vet det ikke er noe for alle, men for meg er det morsomt å sette mål. Følelse av mestring er for meg den beste følelsen.

.

I en jungel av dietter, helsetips, hva du burde, hva du ikke burde, hva som er farlig, hva som er bra, hva som er sunt og usunt skjønner jeg at det blir mye forvirring. Kroppspresset er vel verre en noensinne? Alt av bilder som legges ut på mennesker i dag er som oftest retusjerte, å det er lett å la seg påvirkes negativt. Jeg ser og at det er alt mere er fokus på å spise næringsrik, sunn og riktig kost. Å det gleder meg veldig! Mere grønt og mindre kunstige stoffer takk!

.

Men begynner dette å ta av helt? Lager vi flere problemer for de som allerede sliter? Jeg vet ikke helt svaret på spørsmålet. Så jeg vil med dette innlegget i dag spørre dere som leser. Hvordan klarer vi å balansere dagens tips, råd, kroppspress og alle fyfy? Jeg blir selv av og til litt forvirret. Jeg ser en trend der alt fler vil spise mindre eller kutte ut karbohydrater. LCHF, KETO, lavkarbo er det trenden nå?

.

Min kropp tåler gluten dårlig da jeg nesten alltid reagerer på alt som inneholder just gluten. Derav er det lett for meg å skjønne at jeg vil ha minst mulig gluten. Jeg vet jeg kun vil kjøpe grønnsaker som er økologiske. Jeg vet jeg ikke vil spise sukker. Jeg har lyst til å leve lenge uten medisiner og jeg lytter ofte til min kropp som sier ja takk til hva jeg mener er sunn mat… Men hva med de som ikke klarer å lytte eller å ta valg? Hva med de som sliter med å finne mat de mener de “kan” spise fordi det alltid er noe fyfy i alt av den maten som finnes rundt oss? De som tar til seg ALT de leser om kost. Å de da som ikke lenger klarer å skille, så de blir redd mat! Legger vi i dag tilrette for å få spiseforstyrrelser!? 

Klem Malin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *