Letteste løsningen på å få i seg 5 om dagen!

Heisan og god Tirsdag kjære lesere. 

Jul og Nyttår er over og de fleste av oss har fått på plass rutinene igjen. Er ikke det deilig? Ja, det er fantastisk med ferie, men vel så godt å komme tilbake til faste rammer.

Et av mine nyttårsforsetter er det å få i meg mere frukt & grønt. Har jeg så langt klart å holde det? Ja! Å det har vært veldig lett. Ved å gjøre meg selv bevisst om at jeg vil ha mere grønt i kosten min, bruker jeg god tid i butikkens grønnsaksavdeling for å finne meg masse gode næringsrike grønnsaker. 

For meg er det og viktig å kjøpe økologiske grønnsaker. Etter jeg fikk lest meg til at vi får i oss 4kg sprøytemidler i året, så er det ikke et spørsmål om hva jeg velger i butikken. Før syntes jeg det var vanskelig å få tak i økologiske grønnsaker, men nå finner du de i nesten alle butikker. Ja, det er litt dyrere, men så mye mere næring for pengene. I tillegg er det ofte stykkpris (så velg den største) å vi trenger ikke i det hele tatt like store mengder av mat når vi velger å kjøpe økologisk. Jeg vet ikke helt om det er så veldig mye dyrere hvis vi begynner se på næringsinnehold, mengde vi egentlig da trenger og alle helsefordelene. Jeg er og opptatt av miljø, så vi burde kanskje minne oss selv på at vi mennesker over konsumerer mat. Det leder ikke bare til overvekt, men det er og en stor belastning for miljøet vårt. Så tusen takk blant annet REMA 1000 og Meny for at dere er så flinke på å ta inn økologiske grønnsaker! Dere gjør oppgaven min om å holde nyttårsforsettet mitt veldig mye lettere.

Som jeg og nevnte i sist innlegg liker jeg enkle løsningen. Derav lager jeg som oftest smoothie til frokost. Jeg slenger ofte i det jeg har lyst på og ser til å dekke mye av mitt daglige behov av frukt & grønt. Det er så utrolig lettvint! Da trenger jeg heller å ikke stresse så mye med hva jeg må få i meg resterende av dagen.

Her kommer oppskriften på min favoritt smoothie! 

 • 1 frossen økologisk banan
 • ½ økologisk avokado
 • 2 dl kokosmelk (her kan du bruke valgfri melk)
 • 1 ss økologisk linfrøolje
 • 1 ss økologisk kokosolje
 • 1 ss økologisk hampfrø
 • 1-2 ss økologisk rå kakao
 • 2 ss kollagen fra fisk
 • 1 ss økologisk chiafrø
 • Så bruker jeg stilkene og bladene fra forskjellige økologiske grønnsaker. 

Slik lager du denne smoothien;

 • Mix først bananen, avokadoen, stilkene, kokos- og linfrøoljen.
 • Hell i alt det andre unntatt chiafrøene og sett på mixeren igjen.
 • Hell opp i en bolle og rør i chiafrøene. Vent i 10 min før du spiser den. Dette fordi chiafrøene skal få svelle. Da det får lov å svelle tilfør det krommen masse omega-3.
 • Dekorer med valgfrie nøtter og frø. Jeg elsker (økologiske) solsikke, gresskar, hampfrø og valnøtter.

I dag brukte jeg stilker og blader fra økologisk blomkål. I og med at jeg bruker banan og avokado, dekker det smaker av de litt bitre grønnsakene. Selv har jeg ikke noen problemer med bitter smak, men de fleste syns ikke bittert smaker så godt. Så for å få lyst på å lage en smoothie hver dag, tenker jeg det er best at dere lager den så dere syns det smaker godt. Etter hvert kan dere legge i mere og mere grønne grønnsaker i smoothien deres.

Beste tipset for å ikke “dette” ut av denne smoothie-rutinen er å vaske opp med en gang! Da er det så mye mere fristende å begynne lage smoothie på morgenen.

Masse lykke til.

Klem Malin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *