Blomster av stål

Blomster av stål

Kvinnesjelen fortryller meg stadig. Når jeg ser meg rundt, ser jeg så mange beundringsverdige kvinner. Kvinner som utretter det utroligste mot alle odds og kvinner som ”bare” er hverdagsheltinner. Og egentlig tenkte jeg at jeg i denne bloggen vil hedre hverdagsheltinnene litt. For det er så mange av oss, som ikke får den ”kred” vi fortjener.

Kvinner som hver dag lar sine liv sirkulere rundt alle andre enn seg selv, som alltid er beredt til å gi det lille ekstra og som likevel legger seg hver kveld og skulle ønske hun hadde gjort mer. Og som ofte mottar veldig lite takk. Tvert i mot ofte det motsatte. For det er ingen som ser at du har vasket gulvet, det synes bare når det ikke er gjort. Og slik er det med så mye av det vi kvinner gjør. Det syns først den dagen vi ikke gjør det og da er det ikke ros for alle gangene vi tidligere har gjort det, men bare et spørsmål om hvorfor i huleste vi ikke har gjort det i dag?

Og med det tror jeg vi er inne på årsaken til at mange kvinner blir skilsmissefruer.

Aldri har jeg vært så redd som da jeg bestemte meg for å skilles. Jeg var livredd, for alt, men likevel visste jeg at det måtte gjøres. Det var et nervepirrende stort hull, en ”intethet” hvor jeg ikke visste hva som ville møte meg. Jeg husker jeg så meg rundt på andre kvinner som hadde gjort det før meg og beundret motet de hadde utvist.

Blomster av stål tenkte jeg. Vakre, vevre, tilsynelatende skjøre, men likevel, de sterkeste skapningene på jorden.

I 2019 har jeg måttet vise meg som en blomst av stål flere ganger enn jeg egentlig tar inn over meg. 2019 har på alle måter vært et veldig utfordrende år. Likevel har jeg aldri latt meg overvelde av ”setbacks”, utfordringer, baksnakking, uthenging og tom latterliggjøring for den jobben jeg gjør, økonomiske bekymringer, frykt, ensomhet, håpløshet og hardt fysisk arbeid. 2019 er året hvor jeg innrømte for meg selv at jeg er det sterkeste mennesket jeg kjenner.

Gjennom å bestemme meg for å møte hver dag med glede, målbevisst sette det ene benet foran det andre og alle handlinger og gjøremål etter hverandre på rad og rekke i tid, har jeg utrettet usedvanlig mye. I 2019 har jeg systematisk og målbevisst bygget grunnmuren til det livet jeg har tenkt til å leve resten av livet.

Og nå har jeg ikke tenkt til å være så modig og sterk lenger. Nå gir jeg stafettpinnen videre.

Jeg har vist hva jeg kan og fått lov til å bryne meg. Og jeg har ingenting mer å bevise. Fra nå av vil jeg bare lene meg tilbake i armene til min store, sterke, vakre offiser og la han passe på meg alle mine dager. Og det føles så godt. Han skjemmer meg bort med ord og handling hver dag og beduller meg ved hver eneste anledning han får. Og fordi vi nå har vært sammen ganske lenge og fordi han gjør det samme med både sin mor og sin datter, stoler jeg på det. Han er rett og slett bare veldig snill, dyktig og vidunderlig på alle vis. Aldri i mitt liv har jeg vært mer på plass, mer trygg, mer tilfreds og rolig. For første gang i mitt liv er jeg omgitt av en lykke jeg har tillit til at vi vare. Som jeg kan tylle meg inn i og bare nyte, for den er en uendelig historie. Jeg har kommen hjem, endelig.

Jeg vet ikke om du er en fiol, en lilje, tulipan eller løvetann. Men du er også en blomst av stål. Og nå på begynnelsen av året, kan det hende at du spør deg selv hva du vil fylle 2020 med.

Er 2020 året hvor du vil slå ut i full blomst? Eller er det året hvor du er fornøyd med å bare være til?

Enten du planlegger det ene eller det andre for året som kommer, er det aller viktigste at du har en plan. Slik at du følger en hensikt, istedenfor bare å være et løv som blåser med vinden.

La 2020 være året der du viser deg som en blomst av stål og som tør å be om kred for det.

Selv er jeg godt i gang med min konkrete plan for 2020 og fordi jeg går inn i et nytt tiår, jobber jeg også med en ny plan for den kommende decade og den er så sprengfull av ting jeg vil gjøre, at det egentlig tegner til å bli en 20-års plan J

Jeg ville aldri klart å skape mitt drømmeliv om det ikke hadde vært for en helt konkret plan og hardt, målbevisst arbeid. Selvfølgelig ispedd en dose ”tryllestøv”, det tror jeg må ha vært en del av regnestykket, for jeg lever virkelig et velsignet liv.

Vil du lære å lage en plan som holder? En som tar deg dit du vil? Sammen med en god dose ”pixiedust”?

I så fall finner du oppskriften her: https://solstadakademiet.no/nettkurs-2/din%20plan/index.html

Lykke til

Hilsen Cecilie Hunvik

NLP Coahing Trainer og HelhetsTerapeut

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *