Sukkerfritt julebakst

God Tirsdag fineste lesere.

Snart er det endelig Jul! I år er jeg virkelig stolt av meg selv. Jeg har klart å nyte tiden før jul og skjønt at dette med stress ødelegger mere enn hva jeg trodd. 

Tiden før Jul er en ellers travel tid for meg med mye på jobb og et ønske om at den skal være over. I tillegg skal jeg finne de riktige julegavene som og skal handles inn. Det blir av og til dårlig med matrutiner å jeg spiser mere enn det jeg egentlig har lyst til. Treningen går tregt fordi jeg mister litt av denne rutinen og…

Men hva gjør vel det om man bevisst velger å gjøre et unntak mellom Jul og Nyttår, så lenge man gjør det som føles riktig mellom Nyttår til Jul?

Jeg har rett og slett bestemt meg for at slutte med stress og mas i denne fine juletid. Å nå som det snart er jul føler jeg at resultatet av mindre stress bringer meg mere ro og jeg klarer kooose meg. Jeg koser meg på jobb med kundene. Koser meg med å kjøpe inn julegavene på planlagte dager da jeg hatt mere tid over. Kost meg med å ha bakt litt (min type) julebakst. Jeg har til og med kost meg med å lage meg matpakker til jobb. Dette gjør jeg mest for holde blodsukkeret stabilt nok til å ikke ta av helt med julens alle fristelser. For så vidt har jeg ikke noen forbud mot noe som helst, men jeg vet jeg har det bedre og mestrer stress på en helt annen måte hvis jeg får i meg bra næring på dagene. Er det noen som byr med på julens fristelser, sier jeg så klart ikke nei.

I går ble det litt tid på kjøkkenet for å lage matpakker å så havreflarn. De er sukkerfrie og veldig lavt innhold av gluten. Da jeg egentlig ikke er så glad i kunstig søtning i bakst (pga av smaken) måtte prøve meg frem. Til slutt fant jeg den beste blandingen som smakte så og si helt likte de med sukker.

Hemmeligheten bak å bevare den gode smaken fikk jeg lære med av bloggeren Linn Stokstad. Henne fortalte på Julefrokosten til cocosa_norge at det beste resultatet på smak blir hvis du blander 2 forskjellige typer søtningsmiddel. Samme når det kommer til mel som er glutenfrie. Minst 2 forskjellige, men helst 3 forskjellige meltyper.

Hvorfor liker jeg så godt bake disse havreflarn? Jo svaret er; lett å lage (deilig da jeg vil nyte julen), tar kun 20 min, billige, sunne, uten sukker og de smaker veldig godt.

Hva trenger du?

Til ca 20 stk

100g Lettkokte havregryn

100g Smør

1 Egg

50 g Sukrin gold

30g Tagatesse

1 tsk Bakepulver

½ tsk fiberhusk (eller 1 tsk valgfritt mel)

  • Sett ovnen på 200 grader.
  • Smelt smøret og hell det over havregryna. Låt stå i 10 min for å trekke til seg smøret.
  • Pisk egget sammen med sukrin gold og tagatesse til en luftig eggedosis med stavmikser.
  • Rør eggedosisen inn i havregryna. Tilsett bakepulver og fiberhusk å vend godt.
  • Legg små klatter på stekeovnsbrett med bakepapir (husk mellomrom da de flyter ut. Jeg lager 2 brett med flarn og steker de hver for seg).
  • Stek i 6-8 min. Følg med så de ikke blir brent.
  • Ta det ut å la de kjøle seg ned på en rist.

Klem Malin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *