Energiboost

Bilde lånt av pureyou.no

God Tirsdag fineste lesere.

Håper dere hatt en fantastisk start på uken. Her er energien ikke på topp, men på god vei til å lade opp batteriene.

I og med at jeg har litt mangel på energi om dagen, tenkte jeg dele med meg av min lille “hemmelighet” til påfyll av nydelig energi. Jeg kan nesten ikke tro det selv, men dette lille mirakelpulver har gang på gang overrasket meg. Første gang jeg prøvde ut MACA var så lenge siden. Tror det var ca andre uken på den nye jobben på Sunkost. 

Det var på alternativmessen i Lillestrøm jeg fikk smakt på det. Der hadde de prøvesmaking på MACA-pulver sammen med choco te fra YOGI. Det smakte veldig godt og jeg (skravlete som jeg er) fortalte at jeg jobber på Sunkost. Med en gang spurte damen som gitt meg teen, om jeg ville ha med meg en boks for å lage te til mine kunder. Selvsagt sa jeg ja. 

Med en gang jeg kom meg til butikken på Mandag lagde jeg akkurat samme teen som jeg ble servert på messen. Jeg forklarte for kundene hva MACA var bra for å bad de om å reflektere over energinivået dems resten av dagen.

Det morsomme her er at jeg selv hatt mye å gjøre i det siste, at jeg glemt å reflektere over MACAs sin effekt. Men så skjedde det en ting…

En av kundene jeg hadde innom denne Mandagen var en mann som såg veldig sliten ut. Mannen var blek, hadde blanke øyne og stemmen hans var svak. Han hadde gjennomgått strålebehandling og kroppen hans var ikke i form. I et helt år hadde han prøvd mye forskjellig for å få tilbake energien for å begynne leve som normalt igjen.

Jeg tok meg god til til å lytte på mannen og satt sammen det jeg mente han skulle prøve for å få tilbake energien. I tillegg fikk han en smaksprøve av teen.

1 uke etterpå kommer samme mann inn i butikken. Full av energi og nesten litt svevende prøvde han fortelle meg at energien var tilbake. Han hadde tatt alt jeg sa på alvor og resultatet var helt utrolig! Til og med hadde kroppen tillatt han å begynne trene.

I tillegg var han veldig ivrig på å få vite hva jeg hadde servert han i forrige uken. Å det var da MACA oppe i te. Som jeg gitt instruksjoner om hadde han da reflektert over energien sin resterende av dagen, og han følte han fikk mere energi.

Etter hva mannen fortalt har jeg nå selv stoppet opp og reflektert over egen energi… å ja, det fungerer! Jeg fikk til og med bedre resultat på treningen. 

Det fineste med MACA er at vi får energi uten å få stimuli såsom kaffe kan gi. Selv er jeg veldig følsom for koffein, og kan føle uro og stress. Maca gir meg energi, klarhet og overskudd uten stimule. Det passer meg perfekt. Du finner MACA på nærmeste helsekost. Selvsagt har jeg og MACA-pulver i butikken min på Lillestrøm Torv.

HVA ER MACA?

Maca bidrar til mer energi og utholdenhet, og virker styrkende på immunsystemet. Maca er en supermat, best kjent for å øke vitalitet. I Peru har Maca vært brukt i over 2000 år. Det er en rotgrønnsak som vokser hele 4500 moh, og stortrives i de harde forholdene på slettene i Andesfjellene. Maca er så tettpakket av næring, at Inka-krigerne brukte det for å lade opp til kamp. Maca blir ofte kalt peruansk ginseng, fordi de har ganske like egenskaper. Forskjellen er at Maca er et adaptogen, som øker kroppens evne til å tilpasse seg stress, og utøver en normaliserende effekt på kroppens funksjoner. Det finnes 3 typer Maca, en svart, rød og gul, alle med hver sine gode egenskap. Full Spectrum Maca inneholder alle disse, for å kunne gi et komplett Maca produkt i pulverisert form.

Full Spectrum Maca er 100% økologisk. Smaken beskrives ofte som maltaktig, med et hint av karamell.

Helsefordeler:

  • Det som MACA pulver er mest kjent for er å gi energi. Mange idrettsutøvere bruker MACA for å få maksimalt ut av treningen.
  • Sliter du med energi i hverdagen eller vil ha mere ut av treningen bør du prøve. Maca er og en god kilde til næringsstoffer som jern, magnesium, kalsium, sink, C-vitamin og vitamin B2 og B3.
  •  Maca er en godt tolerert og trygg supermat.

MACA KAN:

  • – Styrke immunforsvaret
  • – Hjelper huden! Mange som sliter med kviser, urenheter opplever bedre og finere hud. 
  • – Økt lyst hos menn og kvinner
  • – Gir mere utholdenhet
  • – Balanserer hormoner
  • – Reduserer stress
  • – Stimulerer fertiliteten 

Hvordan bruker du MACA?

I Peru bruker de den som en rotgrønnsak til mat, og til te. I Norge bruker vi tørket MACA-pulver som kosttilskudd. 

Du kan ta så mye som du ønsker. Men var litt obs. Begynn heller med 1 tsk, og øk dosen etter hvert. Mange opplever at det ikke skal så mye til for å merke forskjell å få økt energi.

Selv bruker jeg det i te. Men mange putter det oppe i juice eller smoothie.

Maca kan også brukes i matlaging, som f.eks. i energikuler, sjokolade eller pannekaker.

Klem Malin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *