På terskelen til et nytt liv – en kjærlighetshistorie

I alle skilsmisseliv, når bruddet har landet og hverdagen kommer, kommer også det store spørsmålet. Hva nå?

Til meg kom det en morgen jeg sto på badet. Jeg ville gå videre, finne prinsen på den hvite hesten. Den nye mannen i mitt liv. Jeg følte meg ganske sikker på at han ikke ville komme ridende ned gaten min og gjøre meg lykkelig alle mine dager.

Men så var det nettopp det som skjedde, akkurat den dagen da jeg bestemte meg, dukket han opp, som ved et trylleslag. Vi hadde felles kjente og bodde på samme sted. Og helt plutselig var han bare der.

Jeg vet ikke helt hvem av oss som sa hei først. Og det spiller ingen rolle. Men dette var et klassisk tilfelle av: You had me at ”Hello”. Litt som på film egentlig 🙂 For etter at vi sa hei, har ingen av oss sluttet å snakke. Helt ut av det blå og uten å foreta meg noe som helst, hadde han altså dukket opp. Denne mannen som bare ved å være seg selv, er alt jeg noen gang har ønsket meg.

Det er det rareste jeg har opplevd. Det var som å møte min egen tvilling, i mannlig utgave. Helt fra første stund visste vi begge at vi hadde funnet den vi lette etter. Asbjørn er mannen jeg aldri blir lei av å snakke med, han som får meg til å le så tårene triller over små trivielle ting jeg selv ikke forsto var morsomme før han påpekte det. Han som holder meg hele natten og synes jeg ser ut som et lykketroll når jeg våkner. Han som er så høy og kjekk og mandig at jeg dåner. Han som passer på meg når jeg trenger det og som lar meg passe på han. Han som jeg tenker på hele tiden, selv om jeg gjør andre ting. Han som passer til meg. Den andre delen av mitt puslespill på to deler. Asbjørn er ikke bare kjæresten min, han er også den beste vennen jeg har hatt i hele mitt liv. Den eneste jeg noen gang har snakket med helt uten filter og som gjør det samme med meg. Han som gjør meg trygg. Han som gjør meg lykkelig. Han jeg elsker og som elsker meg tilbake og som jeg vet uten skygge av tvil alltid vil elske meg.

Og alle disse tingene er superviktige. Men som du sikkert har tenkt, er dette ting som fort kan bli borte i hverdagsfella når forelskelsen går over. Men under disse tingene finnes det jeg egentlig lette etter. Grunnmuren. Solid. Fast. Varig. For vi har de samme verdiene. Vi er like, ikke bare fordi vi er forelsket. Men fordi vi er like i det dype, viktige vannet, det som finnes i bunnen av oss alle. Verdiene våre, historien vår og fremtidsvisjonene våre.

Vi har de samme tankene om samfunnet, miljøet, livet, familien og det å være et par. Og fordi vi nå er voksne, stoler jeg på det. Vi lever i tråd med de vi er og vi har vært de samme hele livet. Vi er selvfølgelig ikke helt like, det ville vært ustyrtelig kjedelig. Vi er påtagelig ulike personligheter, så mye at jeg av og til tenker; her har vi et tilfelle av ”opposits attract”. Men når det gjelder, ser vi livet gjennom de samme brillene og ønsker oss det samme.

Vi vil bygge vår familie og vårt liv, sammen, i samme retning. Vi utfyller hverandre og beundrer hverandre. Han får frem det beste i meg og jeg liker den jeg er når jeg er sammen med han. Når jeg er sammen med han, er jeg meg.

Livet med Asbjørn er alt det jeg ønsker meg. Kjærlighet, samhold, ro, orden, trygghet mellom oss. Å bare være stille sammen. Gå hånd i hånd inn i fremtiden. Jeg gleder meg til å våkne med han. Legge meg med han. Jeg gleder meg til å stå på kjøkkenet og se bilen hans komme hjem. Lukte på han når han kommer inn døra. Kysse han. Leke med han. Beundre han. Snakke med han. Lytte til han. Handle mat med han. Reise på ferie med han. Elske han alle mine dager. Og bli gamle sammen.

Og i dag skjer det altså. Huset er kjøpt, jeg får nøklene om noen timer, flyttelasset ligger allerede på bilen og jeg er snart klar for å kjøre de 600 meterne jeg skal flytte for å bo sammen med min nye mann og våre 4 barn i vårt nye hus.

I dag lukker jeg bokstavelig talt døren til det livet jeg har levd og åpner døren til det nye.

Og det føles skikkelig deilig. At selv om jeg nå står midt i livet føler jeg med hele meg:

DET ER NÅ DET EGENTLIG BEGYNNER <3 

Har du en kjærlighetshistorie du vil dele? Har du funnet kjærligheten etter skilsmissen, fortrekker du singellivet, sørger du fortsatt eller er du på leting? Del gjerne i kommentarfeltet. Jeg vil gjerne høre 🙂

Hilsen Cecilie

Vil du lære hvordan å legge en god plan for ditt nye liv? Du finner en forenklet versjon her: http://solstadakademiet.no/nettkurs-2/din%20plan/index.html

The essentials er selvfølgelig med på første lass 🙂 Cowboyhatten, prinsessekrona, slalomhjelmen, Felleskjøpetdressen, Mary Poppins paraplyen, fuskepelsen, skohjernet, Burberry vesken og oldemors symaskin. De viktigste tingene som gjør meg til meg 🙂 <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *